Lauwersland Online - Sirius zingt en speelt Volksmuziek op Zuurdijk

Sirius zingt en speelt Volksmuziek op Zuurdijk

Op zondag 12 februari zingt en speelt Sirius een concert vol volksmuziek in de kerk van Zuurdijk. Die kerk stamt uit de vroege 13e eeuw, de geschiedenis is er “te lezen”.

Natuurlijk wordt het een concert met een Sirius-twist. Een worksong vanaf de Amerikaanse katoenplantages gaat prima samen met een 6-stemmig Agnus Dei uit de Renaissance, of met Annie MG Schmidt.

Over Sirius

Ze willen zichzelf uitdagen door in een kleine bezetting muziek te zingen en te spelen zonder dirigent. Inmiddels doen ze dat alweer 8 jaar naar volle tevredenheid. Soms nodigen ze muzikanten uit om mee te spelen, soms vragen ze een paar extra zangers, maar de basis bestaat uit zes zangers.

Samen vormen ze het sextet dat ze Sirius hebben genoemd, naar hun voormalige repetitielocatie, aan de Siriusstraat in Groningen. Die locatie is veranderd, maar de naam en de opzet blijven hetzelfde. Sirius zoekt in haar concerten altijd naar een mix van oud en nieuw, klassiek en licht, eenvoudig en complex. Ze zoekt een verhaal, een thema en bouwt daar een muzikaal bouwwerk omheen.


Kerk van Zuurdijk
Hoofdweg 43
9966 VB Zuurdijk

Datum: zondag 12 februari 2017
Tijd: 15:00 uur, de kerk is vanaf 14:30 uur open

Kosten: € 10,00 per persoon inclusief koffie/thee met Zuurdiekster kouk.
Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.