Lauwersland Online - Solo-expositie van Hans Jouta in Galerie Het Raadhuis

Solo-expositie van Hans Jouta in Galerie Het Raadhuis

Van 28 april tot en met 4 juni is in Galerie Het Raadhuis in Eenrum een solo-expositie van Hans Jouta te bezichtigen.

“Het oninteressante materiaal te transformeren naar een object wat spanning en beweging suggereert. Daarbij de natuur als vertrekpunt en als grote inspiratie. Mezelf een uitdaging opleggen. Vervolgens te ontdekken waar de grenzen en mogelijkheden liggen om een nieuw object te realiseren welke de ruimte inneemt. Dat vind ik mooi!”

Hans Jouta (1966)

is opgegroeid aan de waddenkust in Friesland. Hier liggen de roots voor de verbondenheid die hij voelt met de natuur. Hans boetseert met brons. Het brons wordt gevormd door middel van buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten. Op deze wijze ontstaat er een uniek beeld die een geheel  eigen karakter heeft. Een vormtaal die kenmerkend is voor het werk van Hans Jouta.

Er is volgens deze werkwijze geen tweede exemplaar mogelijk. De laatste fase van een beeld, het afwerken en het patineren, wordt ook door Hans zelf gedaan.

De feestelijke opening van de expositie is op zondag 30 april van 14:00 tot 16:00 uur. Hans Jouta is de hele middag aanwezig om uitleg te geven over zijn manier van werken. Vrijdag 28 en zaterdag 29 april zijn er van 13:00 tot 17:00 uur voorbezichtigingen.

De expositie is tot en met 4 juni te bezichtigen.


Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
telefoon: 0595 – 497 002

Bezoek voor meer informatie de website www.galeriehetraadhuis.nl !

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13:00 – 17:00 uur.