Lauwersland Online - Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Op 15 en 16 juli orga­ni­seert Land­goed Verhil­dersum in Leens een kinder­weekend. Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar harten­lust strunen over het Land­goed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschie­denis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden en zo spelen­der­wijs het Groninger plat­te­land ontdekken.

Met een Struun­kaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het Land­goed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhil­dersum Mysterie proberen op te lossen. Ontdek hoe vroeger thee werd gezet en gedronken en ga daarna in het thee­huisje in de borg­tuin cupcakes versieren bij de "thee­tantes". En natuur­lijk mag je ze daarna met een glaasje thee of ranja oppeu­zelen als een echte jonker of jonk­vrouwe.

Over de vleer­muizen kun je veel te weten komen in de kelder van de Borg. In het Arbei­ders­huisje mag je verkleed als Ot en Sien op de foto. Maar je kunt ook met een borg­speur­tocht de Borg verkennen of met de foto­speur­tocht ontdekken hoe veel­zijdig het Land­goed is. Speel de spel­le­tjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de Borg woonde, wat de boer alle­maal deed en hoe het arbei­ders­gezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?

Boven­dien wordt op 15 juli de Streek­markt bij de Muse­um­boer­derij van Verhil­dersum gehouden, de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden met lokale lekker­nijen en ambach­te­lijke producten. Kom proeven van de streek­ge­rechten, de vers­ge­bakken crêpes en honing­wa­fels. En leer hoe je "pancake art" maakt. Laat u inspi­reren door de vele producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de stand­hou­ders. De Streek­markt is op zaterdag 15 juli van 10:00 tot 16:00 uur bij de Muse­um­boer­derij Verhil­dersum.


Land­goed Verhil­dersum
Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 — 571 430

Datum: zaterdag 15 en zondag 16 juli 2017
Tijd: 10:30 — 17:00 uur

Bezoek voor meer infor­matie de website www.verhildersum.nl !

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.

1 antwoord
 1. A. Schweerdtman zegt:

  Goeden­avond,

  Ik ben laatst door Borg Verhil­dersum gefietst en over de brug naar het Arbei­ders­huisje. Het viel me op, dat die houten brug nu wel heel erg verweerd is en slecht onder­houden. Een paal aan de linker­kant van de brug rich­ting het Arbei­ders­huisje is zelfs verrot bij de grond. Is jullie dit al opge­vallen?
  Wil jullie met klem aanraden om die brug te contro­leren.
  Vind het erg jammer, dat die brug niet elk jaar geverfd wordt. Doet afbreuk aan de uitstra­ling van de Borg. Elk jaar wit verven, zou erg leuk staan bij de Duiventil, die ook wit is.
  Groeten,
  A. Schweerdtman

Reacties zijn gesloten.