Lauwersland Online - Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Op 15 en 16 juli organiseert Landgoed Verhildersum in Leens een kinderweekend. Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden en zo spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

Met een Struunkaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie proberen op te lossen. Ontdek hoe vroeger thee werd gezet en gedronken en ga daarna in het theehuisje in de borgtuin cupcakes versieren bij de “theetantes”. En natuurlijk mag je ze daarna met een glaasje thee of ranja oppeuzelen als een echte jonker of jonkvrouwe.

Over de vleermuizen kun je veel te weten komen in de kelder van de Borg. In het Arbeidershuisje mag je verkleed als Ot en Sien op de foto. Maar je kunt ook met een borgspeurtocht de Borg verkennen of met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is. Speel de spelletjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de Borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?

Bovendien wordt op 15 juli de Streekmarkt bij de Museumboerderij van Verhildersum gehouden, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. Kom proeven van de streekgerechten, de versgebakken crêpes en honingwafels. En leer hoe je “pancake art” maakt. Laat u inspireren door de vele producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op zaterdag 15 juli van 10:00 tot 16:00 uur bij de Museumboerderij Verhildersum.


Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 – 571 430

Datum: zaterdag 15 en zondag 16 juli 2017
Tijd: 10:30 – 17:00 uur

Bezoek voor meer informatie de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.