Lauwersland Online - Sportieve peddelaars voor de Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2017 gezocht!

Sportieve peddelaars voor de Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2017 gezocht!

Terwijl de lente nog maar net is begonnen, is de gezamenlijke commissie al weer druk met de voorbereidingen van de Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2017. Op zaterdag 1 juli vindt in Kollum de vijfde editie van dit evenement plaats en de commissie is opzoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven.

Er kunnen maximaal 27 teams meedoen en elk team moet uit minimaal 5 vrouwen bestaan. Op dit moment hebben al 10 teams zich aangemeld en die zijn zeker van deelname. Ook deelnemen? Geef je dan zo snel mogelijk op via www.drakenbootfestivalkollum.nl maar wacht niet tot het te laat is want die het eerst komt, het eerst maalt…

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reservepeddelaars te hebben. Elk team krijgt een drakenboot en een door de organisatie aangewezen ervaren stuurman toegewezen. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. De inschrijfkosten bedragen 125 euro per team.

De Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2017 wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum, Gemeente Kollumerland c.a. en de ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop).

Foto: © Sijmen Zandberg