Sport­vissen en rond­vaart met de M.S. Tender vanuit Lauwersoog

De M.S. Tender van Sport­vis­serij Tender neemt je mee naar de Noordzee vanuit Lauwersoog. 

Een van de mooiste sport­vis­boten biedt u een heer­lijke tijd op de zee. Sport­vissen en genieten van een rond­vaart, de omge­ving en van uw vangst: dat is extra genieten in de grootste visvijver van Nederland!

Vanuit Lauwersoog vertrekt de M.S. Tender elke dag uit om te gaan vissen. U kunt sport­vissen op kabel­jauw, makreel en andere vissoorten. Een hele dag of zelfs meer­dere dagen vis vangen behoort alle­maal tot de moge­lijk­heden. Zelfs als u gewoon wilt genieten van een tocht op zee - zonder te vissen - is meegaan een mach­tige ervaring!

U kunt als indi­vidu meevaren of als groep. In de kombuis staat onze nostal­gi­sche scheepsbar, hier kunt u vrijwel de hele dag heer­lijke versna­pe­ringen halen en met een All-in arran­ge­ment krijgt u daarop ook nog een leuke korting!


Sport­vis­serij Tender
Haven 50
9976 Lauwersoog
tele­foon: 06 - 2290 3225 / 0519 - 295 949

Bezoek voor meer infor­matie of boeken de website www.ms-tender.nl !


Over de M.S. Tender

De M.S. Tender - voor­heen de Terneuzen en Polaris - werd op 17 maart 1953 in opdracht van het loods­wezen gebouwd in Haarlem en op 15 juli 1954 in de vaart genomen. Het schip heeft een lengte van ruim 41 meter, is 7,5 meter breed en meet een diep­gang van 2,70 meter. In de machi­ne­kamer staat een werk­spoor 430 PK, goed voor een snel­heid van 11 mijl en er was accom­mo­datie voor 11 mensen.

In augustus 1978 werd de Terneuzen - na een lange dienst­tijd vanuit Vlis­singen - uit de vaart genomen. Na nog eenmaal van eige­naar te zijn verwis­seld, kreeg het schip weer een andere naam (Polaris ). Het schip werd in gebruik genomen als werk­vaar­tuig voor het uitvoeren van survey, inspectie en duikwerkzaamheden.

Gelukkig ging het schip een andere koers varen, en wel rich­ting Lauwersoog waar het, onder de bezie­lende leiding van de ooit jongste schipper van Neder­land, zijn dage­lijkse ritten maakt. Het schip behoort zeker tot de mooiste sport­vis­boten van Nederland!


Schipper Frank Loonstra

Dat een schipper vakkundig moet zijn in de brug en kennis van de visserij heeft, is een vereiste. Dat hij ook gezellig in de omgang is blijkt wel uit zijn enorm grote kring van vaste klanten.

Frank Loon­stra heeft lange tijd de titel gedragen "Jongste schipper/eigenaar van Neder­land". Het schip­peren is hem dus met de paplepel inge­goten. Altijd in een goed humeur en bereid om net dat stapje meer te doen.

Er is geen enkele schipper die u vis kan beloven. Er zijn wel schip­pers die u, ook al heeft u een dag slecht gevangen, toch een tevreden gevoel geven. Frank is zo’n schipper, al komt het zelden voor dat u bij hem geen vis vangt. Hij is zelf groot­ge­bracht op de zee en is een verwoed sport­visser. De "gul" ziet hem hem liever gaan dan komen… Waar de vis ook zit, Frank doet zijn uiterste best om de vis te vinden!