Sportvissen en rondvaart met de M.S. Tender vanuit Lauwersoog

De M.S. Tender van Sportvisserij Tender neemt je mee naar de Noordzee vanuit Lauwersoog.

Een van de mooiste sportvisboten biedt u een heerlijke tijd op de zee. Sportvissen en genieten van een rondvaart, de omgeving en van uw vangst: dat is extra genieten in de grootste visvijver van Nederland!

Vanuit Lauwersoog vertrekt de M.S. Tender elke dag uit om te gaan vissen. U kunt sportvissen op kabeljauw, makreel en andere vissoorten. Een hele dag of zelfs meerdere dagen vis vangen behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zelfs als u gewoon wilt genieten van een tocht op zee – zonder te vissen – is meegaan een machtige ervaring!

U kunt als individu meevaren of als groep. In de kombuis staat onze nostalgische scheepsbar, hier kunt u vrijwel de hele dag heerlijke versnaperingen halen en met een All-in arrangement krijgt u daarop ook nog een leuke korting!


Sportvisserij Tender
Haven 50
9976 Lauwersoog
telefoon: 06 – 2290 3225 / 0519 – 295 949

Bezoek voor meer informatie of boeken de website www.ms-tender.nl !


Over de M.S. Tender

De M.S. Tender – voorheen de Terneuzen en Polaris – werd op 17 maart 1953 in opdracht van het loodswezen gebouwd in Haarlem en op 15 juli 1954 in de vaart genomen. Het schip heeft een lengte van ruim 41 meter, is 7,5 meter breed en meet een diepgang van 2,70 meter. In de machinekamer staat een werkspoor 430 PK, goed voor een snelheid van 11 mijl en er was accommodatie voor 11 mensen.

In augustus 1978 werd de Terneuzen – na een lange diensttijd vanuit Vlissingen – uit de vaart genomen. Na nog eenmaal van eigenaar te zijn verwisseld, kreeg het schip weer een andere naam (Polaris ). Het schip werd in gebruik genomen als werkvaartuig voor het uitvoeren van survey, inspectie en duikwerkzaamheden.

Gelukkig ging het schip een andere koers varen, en wel richting Lauwersoog waar het, onder de bezielende leiding van de ooit jongste schipper van Nederland, zijn dagelijkse ritten maakt. Het schip behoort zeker tot de mooiste sportvisboten van Nederland!


Schipper Frank Loonstra

Dat een schipper vakkundig moet zijn in de brug en kennis van de visserij heeft, is een vereiste. Dat hij ook gezellig in de omgang is blijkt wel uit zijn enorm grote kring van vaste klanten.

Frank Loonstra heeft lange tijd de titel gedragen “Jongste schipper/eigenaar van Nederland”. Het schipperen is hem dus met de paplepel ingegoten. Altijd in een goed humeur en bereid om net dat stapje meer te doen.

Er is geen enkele schipper die u vis kan beloven. Er zijn wel schippers die u, ook al heeft u een dag slecht gevangen, toch een tevreden gevoel geven. Frank is zo’n schipper, al komt het zelden voor dat u bij hem geen vis vangt. Hij is zelf grootgebracht op de zee en is een verwoed sportvisser. De “gul” ziet hem hem liever gaan dan komen… Waar de vis ook zit, Frank doet zijn uiterste best om de vis te vinden!