Streekmarkt Verhildersum – de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden

Standhouders presenteren hun kwaliteitsproducten op de Streekmarkt Verhildersum - 15 juli van 10:00 tot 16:00 uur bij de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum in Leens.

Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbrengsten. Lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen, bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Heerlijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei heerlijke gerechten of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden.

Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders.

Deze keer worden op de Streekmarkt door de vrijwilligers heerlijke crêpes gebakken en kunt u zich verwonderen en laten inspireren door "pancake art". Maar ook de bijzondere honingwafels van Imkerij De Schans zijn niet te versmaden. En alles klaargemaakt met ingrediënten van de Streekmarkt.

Bovendien zijn er speciaal voor kinderen dit weekend kinderactiviteiten "Speuren naar sporen". Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En ga op visite bij de theetantes in de tuin van de Borg.

Op de Streekmarkt Verhildersum kunt u terecht voor allerlei ambachtelijke heerlijkheden, voornamelijk uit de eigen streek, gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en vlees, gitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chutney’s en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer.

Ook deze keer is IJSKO, met gluten en suikervrije ijsjes er weer. Hebt u ze de vorige keer niet geprobeerd, dan is dit uw kans. Nieuw is deze keer "Waddenkus" met waddenwodka en limoncello. Alma Huiskens komt met boeken en tuingereedschap. En op veler verzoek is er weer een visboer aanwezig.

De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum

Museumboerderij Verhildersum
Dijkstilsterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 15 juli 2017
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het landgoed ook op Facebook en Twitter !

Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum

Streekmarkt Verhildersum: voor alleseters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 - 16:00 uur vindt u op de Streekmarkt Verhildersum verse, regionale en seizoensgebonden producten.

Het hele jaar door presenteren twintig standhouders hun bijzondere kwaliteitsproducten bij de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum in Leens. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht...

Op dit bericht zijn nog geen reacties geplaatst.

Voel je vrij om te reageren!