Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum

Streekmarkt Verhildersum – de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden

Standhouders presenteren hun kwaliteitsproducten op de Streekmarkt Verhildersum - 18 november van 10:00 tot 16:00 uur in de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum in Leens.


De markt wordt in de winterperiode binnen gehouden, dus het weer kan geen spelbreker zijn. Naast de vaste standhouders zijn deze keer ook Tapa’s van Marta, een combi-kraam van WaddenMax, Landgoud en Lauwersland Natuurvlees aanwezig. En extra feestelijke, witte wijn uit Schouwerzijl en speciaal bier en wintercider van de Ciderwinkel.

Kortom, genieten dus. Want heerlijk eten is van alle tijden en alle streken!


Op de Streekmarkt kunt u gezonde producten kopen om die te verwerken in allerlei heerlijke schotels of om in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren immers menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten.

De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, taarten en gebak, jams en chutneys, koolzaadolie, vis, tapas en nog meer.

Ook in de wintermaanden heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Tap eens een glaasje pure appelsap vol vitamines, gemaakt van de nieuwe fruitoogst uit de boomgaard van Verhildersum. Perfect om een buffertje op te bouwen voor de aanstaande winter, lekker van te genieten of om zo te drinken of te verwerken in heerlijke gerechten.

De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!


Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum


Tijdens deze Streekmarkt zijn ook de bollen van de bijzondere Verhildersum-tulp te koop, want het is nu bollentijd. De unieke tulp is vorig jaar officieel gepresenteerd en gedoopt. Na een jarenlang procedé ontwikkeld en gekweekt op de Grunneger klei door Christian Kolk uit Kloosterburen. Vergeet dus niet om op de Streekmarkt uw slag te slaan en de Verhildersum-tulp aan te schaffen. De prachtige donkere, bijna zwarte tulp wordt ± 45 centimeter hoog en bloeit eind april – begin mei, en laat zich heel goed combineren met allerlei andere bollen en planten. Denk bijvoorbeeld aan combinaties met witte of zachtgele narcissen, met vergeet-mij-niet, damastbloem, winterviolen, hyacinten, camassia, alliums of andere tulpen, mogelijkheden genoeg. Ook voor een bloemetje of een (sinterklaas)cadeautje kunt u terecht op de Streekmarkt.


Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum


Museumboerderij Verhildersum
Dijkstilsterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 18 november 2017
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het landgoed ook op Facebook en Twitter !


Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum


Streekmarkt Verhildersum: voor alleseters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 - 16:00 uur vindt u op de Streekmarkt Verhildersum verse, regionale en seizoensgebonden producten.

Het hele jaar door presenteren twintig standhouders hun bijzondere kwaliteitsproducten bij de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum in Leens. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht...