Lauwersland Online - Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk

Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk

Op zondag 10 juli om 13:30 uur organiseert Het Groninger Landschap samen met Natuurboerderij Lammerburen een excursie over de oude Reitdiepdijk langs de Oldehoofster polder.

We maken een prachtige wandeling van ongeveer 7 kilometer over een nieuw parcours in een wijds gelegen Groninger poldergebied: de Oldehoofster polder. Deze polder maakte onderdeel uit van de stroombedding van het Reitdiep (de Hunze).

U wordt ontvangen bij Natuurboerderij Lammerburen, alwaar een presentatie wordt gegeven over het ontstaan van het landschap. De route gaat over oude dijken langs de Campen, een gebied dat vroeger bij Zuurdijk hoorde. Op de Campen bevinden zich drie grote boerderijen. Op deze plek werd in 1624 het Reitdiep rechtgetrokken. Vanaf de dijk heeft u een fantastisch uitzicht op de landerijen aan het huidige Reitdiep. In Oldehove bezoeken we de Liudgerkerk, waar de grafkelder van gravin Margaretha von Cobentzel (schoondochter van Johan Willem Ripperda) te bezichtigen is. We lopen terug over de weg langs de restanten van de Kenwerder, Aalsumer en Jelamer wierden.

De oude dijken kunnen modderig zijn, neem daarom laarzen of stevige waterdichte wandelschoenen mee. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden zijn niet welkom.


Natuurboerderij Lammerburen
Electraweg 4
9883 TB Oldehove

Datum: zondag 10 juli 2016
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Kosten: € 6,- inclusief koffie/thee met koek/cake
Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl – activiteiten


Lauwersland Online - Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

© Het Groninger Landschap