Lauwersland Online - Taalhuis Winsum zoekt vrijwilligers en organiseert informatiebijeenkomsten

Taalhuis Winsum zoekt vrijwilligers en organiseert informatiebijeenkomsten

Met het Taalhuis willen de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond de laaggeletterdheid terugdringen.

Taal is een belangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Laaggeletterden ervaren vaak problemen in het dagelijks leven omdat ze bijvoorbeeld instructies op het werk, bijsluiters van medicijnen of informatie van de school van hun kinderen niet kunnen lezen.

Het Taalhuis

Het Taalhuis is een samenwerking tussen Biblionet, Stichting Lezen & Schrijven, de Steunpunten Vrijwilligerswerk, Noorderpoort, Stichting Werk op Maat, MJD, Werkplein Ability en de BMWE-gemeenten. Inwoners van deze gemeenten kunnen er terecht voor advies en/of ondersteuning op het gebied van de Nederlandse taal.

Begin dit jaar is het Taalhuis Eemsmond gestart en in het najaar volgt de opening van Taalhuis Winsum. Voor het bieden van de juiste taalondersteuning zoekt Taalhuis Winsum nog enthousiaste vrijwilligers en daarom worden er in de maand september twee informatiebijeenkomsten georganiseerd voor belangstellenden uit Winsum en omgeving.

Informatiebijeenkomsten Taalhuis Winsum

Taalvrijwilligers gaan één op één of in groepsverband ondersteuning bieden bij het beter leren lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal of bij het omgaan met de computer. Tijdens de bijeenkomsten krijgt u meer informatie over het Taalhuis en de rol en werkzaamheden van een taalvrijwilliger. Stichting Lezen & Schrijven, het Noorderpoort en MJD zorgen voor de begeleiding en het trainen van de taalvrijwilligers.

De eerste informatiebijeenkomst wordt gehouden op donderdag 14 september om 19:30 uur in de Blauwe Schuit aan de Warfstraat 1 in Winsum. De tweede bijeenkomst is op maandag 18 september om 10:00 uur in Bibliotheek Winsum aan de Regnerus Praediniusstraat 2 in Winsum.

Beide bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Geïnteresseerden voor Taalhuis Eemsmond zijn ook van harte welkom bij de informatiebijeenkomsten in Winsum!

Aanmelden

Aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten of wilt u alvast wat meer informatie over het Taalhuis? Dan kunt u contact opnemen met:

•  Nicole Huisman, bereikbaar via nm.zonderman@noorderpoort.nl of telefonisch op 06 – 2568 1763
• Juliette Meijerink, bereikbaar via j.meijerink@mjd.nl of telefonisch op 06 – 4245 5433