LAUWERSLAND ONLINE - TEAMS GEZOCHT VOOR ZESDE JUMBO DRAKENBOOTFESTIVAL KOLLUM

Teams gezocht voor zesde Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Nog een kleine drie maanden en dan is het weer zo ver… Op zaterdag 9 juni vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum.

De commissie is weer op zoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven. Er kunnen maximaal 30 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen.

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reservepeddelaars te hebben. Let wel: elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot en een door de organisatie aangewezen ervaren stuurman toegewezen. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. De inschrijfkosten bedragen 125 euro per team.

Deelname

Ook deelnemen? De inschrijving is geopend dus geef je zo snel mogelijk op via www.drakenbootfestivalkollum.nl maar wacht niet tot het te laat is want wie het eerst komt, het eerst maalt…

Oldtimershow

Tevens vindt op zaterdag 9 juni in Kollum – nabij het festivalterrein – een Oldtimershow plaats. Hebt u een fraaie oldtimer in de schuur staan, zoals een auto, vrachtwagen, trekker, motor, bromfiets, solex of een ander voertuig? Kom dan deze dag van 13:00 tot 17:30 uur met uw klassieker naar Kollum. U krijgt dan een mooie plek op of nabij het festivalterrein waar u uw trots tentoon stelt. Ook oude ambachten zijn welkom!

Deelname aan de Oldtimershow is geheel gratis en op eigen risico. Deelname van oldtimerverenigingen wordt bijzonder op prijs gesteld. Opgeven kan via info@drakenbootfestivalkollum.nl. Geef uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, soort voertuig en het benodigde vierkante meters door.

Open Friese Kampioenschappen Drakenbootrace

De Open Friese Kampioenschappen Drakenbootrace 2018 wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum en de ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop).