Lauwersland Online - Tijdelijke vergunning voor Zeehondenopvang Eemsdelta in Termunterzijl

Tijdelijke vergunning voor Zeehondenopvang Eemsdelta in Termunterzijl

Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag een positief besluit genomen over de vooraanvraag van stichting Zeehondenopvang Eemsdelta. Dit betekend dat de stichting binnenkort de zeehonden in nood de nodige zorg mag verlenen.

Voorzitter Jeroen Boer: “Wij zijn blij verrast met dit geweldige nieuws en dit betekent dat we verder kunnen. We gaan nu de definitieve aanvraag indienen voor onze tijdelijke opvang aan de Schepperbuurt 4a, locatie Camping Zeestrand. Hier gaan we een opvang creëren in een leegstaand gebouw achter op het terrein. Dit gebouw leent zich er uitstekend voor, om na een kortstondige verbouwing, als opvangadres voor de hulpbehoevende zeehond te kunnen dienen.”

De locatie is voor maximaal 2 jaar, daarna gaat de stichting ervan uit dat ze zich permanent kunnen vestigen aan de Schepperbuurt 37 in Termunterzijl.

Op de tijdelijke locatie verwacht de stichting ongeveer 10 tot maximaal 15 dieren te kunnen opvangen. Er zal een kleine quarantaine afdeling komen, een binnenopvang en een buitenbassin. Op de tijdelijke locatie zal geen bezoekerscentrum worden gecreëerd.

De stichting is de gemeente Delfzijl zeer erkentelijk voor haar ondersteuning en de positieve gesprekken die ze de afgelopen tijd hebben mogen voeren. Jeroen Boer: “Wij gaan onze uiterste best doen om samen met onze enthousiaste vrijwilligers zo spoedig mogelijk een fijne opvanglocatie te kunnen openen waarbij iedere gewonde of zieke zeehond de beste zorg krijgt.”

Mocht u ons willen steunen, in wat voor vorm dan ook… alle hulp is welkom!

Namens het bestuur en de vrijwilligers,
Trijn Swart, secretaris
Telefoon: 06 – 2234 0254