Lauwersland Online - Tinten Welzijnsgroep wordt definitief nieuwe aanbieder basisondersteuning in BMWE-gemeenten

Tinten Welzijnsgroep wordt definitief nieuwe aanbieder basisondersteuning in BMWE-gemeenten

Tinten Welzijnsgroep heeft definitief de opdracht gekregen om de basisondersteuning uit te voeren in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Vanaf 2018 gaat de lokale werkorganisatie “Mensenwerk Hogeland” van start, waarin het maatschappelijk werk en welzijnswerk, jongerenwerk en cliëntondersteuning wordt ondergebracht.

“We zijn blij met deze partij en hebben er alle vertrouwen in dat Tinten Welzijnsgroep de basisondersteuning goed zal uitvoeren.”, zegt wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond. De gemeenten hebben met Tinten Welzijnsgroep de afspraak gemaakt dat bij de uitvoering zo veel mogelijk van het huidige personeel ingezet gaat worden. Binnenkort organiseert Tinten informatiebijeenkomsten voor het personeel van de huidige organisaties.

Geen bezwaren

De keuze voor Tinten Welzijnsgroep is het resultaat van een Europese aanbesteding volgens de Best Value aanpak. Dit traject is in het voorjaar van 2017 gestart. De gemeenten zijn verplicht om opnieuw aan te besteden, omdat de contracten met de huidige partijen eind dit jaar aflopen. Tinten welzijnsgroep kwam hierbij als beste uit de bus. Deze week liep de bezwaartermijn van het gunningbesluit af. Er zijn geen bezwaren ingediend. Hierdoor kan Tinten Welzijnsgroep definitief van start gaan.

Nieuwe organisatie

Tinten Welzijnsgroep gaat haar werk in de BMWE-gemeenten uitvoeren onder de naam: “Mensenwerk Hogeland”. Inwoners die momenteel ondersteuning van de huidige aanbieders ontvangen, worden zo snel mogelijk geïnformeerd over de overgang naar de nieuwe organisatie.

De huidige welzijnsorganisaties gaan de komende periode samen met Tinten Welzijnsgroep zorgen voor een goede overdracht en soepele overgang naar de nieuwe organisatie. De bestaande activiteiten worden na 1 januari 2018 door Tinten Welzijnsgroep voortgezet. Daar waar wenselijk, wordt het activiteitenaanbod in de loop van het jaar, in overleg met inwoners en de gemeenten, aangepast.

Over Tinten Welzijnsgroep

Krachten bundelen en kennis delen met behoud van kleinschaligheid. Deze gedachten liggen ten grondslag aan het ontstaan van Tinten Welzijnsgroep.

Tinten werd in 2010 opgericht uit vijf zelfstandige welzijnsorganisaties die hun oorsprong vinden in een gebied met een eigen gezicht: de Veenkoloniën. In de jaren daarna schaarden diverse bestaande organisaties zich eveneens onder de groep. Ook werden onder Tinten Welzijnsgroep een aantal nieuwe organisaties gelanceerd. Een gedetailleerde tijdslijn van de ontwikkelingen sinds de oprichting van Tinten Welzijnsgroep kunt u hier bekijken.

De organisaties die samen Tinten Welzijnsgroep vormen zijn:

• Andes, gemeente Borger-Odoorn
• De Badde, gemeente Pekela
• Compaen, gemeente Veendam
• Sociaal Werk Oldambt, gemeente Oldambt
• Impuls, gemeente Aa en Hunze
• Sedna, gemeente Emmen
• Stichting Peuterwerk, gemeente Emmen, Stadskanaal, Veendam & Pekela
• Tinten Training & Advies
• Vaart, gemeente Assen
• Welstad, gemeente Stadskanaal
• Welzijn Bellingwedde, gemeente Bellingwedde

In totaal telt de groep zo’n 550 medewerkers. Maar ook al zijn we groot, we blijven lokaal dicht bij mensen staan. Dat kan doordat iedere organisatie zelfstandig opereert en zo aansluit bij de specifieke, lokale opdracht. Gezamenlijk maken de organisaties gebruik van de faciliterende diensten van het Tinten Bedrijfsbureau en Tinten Training & Advies, beide gevestigd in Gieten.

Hoewel alle organisaties hun couleur locale dus behouden, maakt de verwantschap ons sterk om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Bezoek voor meer informatie over Tinten Welzijnsgroep de website www.tintenwelzijnsgroep.nl !