Lauwersland Online - De Uitkijkdijk op Lauwersoog geopend

De Uitkijkdijk op Lauwersoog geopend

In het kader van het project Lauwersom worden op Lauwersoog 4 uitkijkpunten gerealiseerd die onderdeel worden van een netwerk van recreatieve fiets- en wandelpaden waarbij de beleving van het gebied centraal staat.

De punten zullen wisselend zijn en op een nieuwe manier zicht bieden op de Waddenzee, het Lauwersmeer, de havens en op Lauwersoog zelf. Een selectiecommissie bestaande uit onder anderen twee bewoners en een ondernemer uit Lauwersoog, heeft vorig jaar september de voorkeur gegeven aan het ontwerpersduo Ben van der Meer en Lambert Kamps : zij mochten het ontwerp van twee van deze hoogtepunten voor hun rekening nemen.

Een van de twee objecten bevindt zich op de dijk, vlakbij de entree van de haven: de Uitkijkdijk. Begin juli is Vegter Waterbouw uit Veendam begonnen met het verhogen van de dijk. Na de bouwvakantie is het verhogen afgerond en is de trap gemaakt. De opening van de Uitkijkdijk heeft in kleine kring plaats gevonden met onder anderen het projectteam, de Vegter Waterbouw , de ontwerpers, de selectiecommissie en het waterschap.

De grote opening is volgend jaar zomer als alle uitzichtpunten klaar zijn en het project Lauwersom daarmee is afgerond.

© Gemeente De Marne