Lauwersland Online - "Verborgen Schatten" inspiratiebron voor de amateurkunstexpositie op Verhildersum

“Verborgen Schatten” inspiratiebron voor de amateurkunstexpositie op Verhildersum

Van 30 september tot en met 29 oktober kan men op Verhildersum terecht om van beeldende kunst met het thema “Verborgen Schatten” te genieten. Traditioneel is de herfsttentoonstelling op Verhildersum in Leens een expositie met werk van amateurkunstenaars uit de regio. 

“Verborgen Schatten”, waar denkt u dan aan? Denkt u bijvoorbeeld aan schatgraven? Of denkt u aan een brandkast, aan schatten in de natuur zoals mineralen en fossielen, aan archeologie en Pompeï, aan opgedoken schatten uit een VOC-schip, aan een verwacht nieuw kleintje of dat ene prachtige plekje in het landschap? U ziet: met dit onderwerp kun je alle kanten op. Het is dan ook elke keer weer een uitdaging voor de deelnemers: hun eigen interpretatie van het onderwerp vormgeven. Soms is het een echte eyeopener.

Ieder jaar weer slagen amateurkunstenaars erin om het publiek te verrassen met hun werken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. De afgelopen decennia is de kwaliteit van de inzendingen gestaag gegroeid. Steeds weer overstijgen sommige kunstwerken het niveau van amateurwerk en maken mede daardoor een bezoek meer dan waard.

Door de jaren heen is een vaste kern deelnemers ontstaan, ieder jaar aangevuld met nieuwe deelnemers. Omdat elk jaar het onderwerp verschilt, is tot het laatste moment onduidelijk hoe de expositie zal uitpakken. Dit zorgt ervoor dat deze tentoonstelling verrassend en boeiend is. Daarbij zijn de hand en het oog van de tentoonstellingsmakers onontbeerlijk! Kom en laat u verrassen door de werken van deze grote groep amateurkunstenaars.


Museumboerderij Verhildersum
Dijkstilsterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 30 september tot en met zondag 29 oktober 2017
Tijd: van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 17:00 uur

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het landgoed ook op Facebook en Twitter !