Lauwersland Online - Vlaggen in de top voor de Dag van de Garnaal

Vlaggen in de top voor de Dag van de Garnaal

Op het haventerrein van Lauwersoog wapperen de vlaggen voor de Dag van de Garnaal. Vrijwilligers van voormalig reddingboot De Gebroeders Luden hesen ze de afgelopen week met behulp van een hoogwerker naar de top.

De vlaggen kondigen de Dag van de Garnaal aan, welke word gehouden op zaterdag 6 mei van 10:00 tot 17:00 uur, gelijktijdig met de Reddingbootdag van de KNRM. De Dag van de Garnaal trok in 2015 ongeveer vijfendertigduizend bezoekers.

“Een topattractie in Noord-Nederland”, zo noemt Peternel Looze de Dag van de Garnaal. Peternel is onderneemster op Lauwersoog en is de nieuwe voorzitter van Stichting Promotie Lauwersoog. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met onder andere een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival. Gelijktijdig is ook de Reddingbootdag van de KNRM. Donateurs kunnen gratis meevaren op de snelste reddingsboten van KNRM Lauwersoog. Ook zijn er in de haven demonstraties van de Lifeguards.

Zeelucht maakt hongerig en fijnproeven kan op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil, wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Genoeg gezelligheid voor de hele dag en het hele gezin.

Bezoek voor meer informatie de website www.dagvandegarnaal.nl !

Lauwersland Online - Vlaggen in de top voor de Dag van de Garnaal

Lauwersland Online - Vlaggen in de top voor de Dag van de Garnaal

Foto’s: © Jan Beets