Lauwersland Online - Volop activiteiten tijdens het Pinksterweekend in Zeehondencentrum Pieterburen

Volop activiteiten tijdens het Pinksterweekend in Zeehondencentrum Pieterburen

Tijdens het Pinksterweekend zijn er in Zeehondencentrum Pieterburen volop activiteiten te ondernemen.

Naast de activiteiten in het Zeehondencentrum zelf zijn, waar bezoekers alles leren over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving, worden er ook tours op het Waddenzee aangeboden. Deze tours maken de beleving compleet, men leert hoe de zeehond in het wild leeft en hoe bijzonder zijn thuis “Waddenzee UNESCO Werelderfgoed” is.

Programma Zeehondencentrum

Van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni worden er in het Zeehondencentrum dagelijks rondleidingen achter de schermen aangeboden. Er zijn tevens bottenshows en bezoekers kunnen zien hoe de zeehonden gevoerd worden. Momenteel verblijven er vijf zeehondenpups in de opvang. Ella, Pancake, Roger, Spike en Poffertje zijn uiteraard te bewonderen.

Op zondag 4 juni is er een Kwelderrit in samenwerking met Het Groninger Landschap. De start is bij het Zeehondencentrum. In het Bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap wordt een film getoond over het Waddengebied. De rit zelf voert langs dijken en kwelders. Stops zijn er bij “de kolk”, waar in 1717 tijdens de Kerstvloed de dijk doorbrak, bij de kwelders en de Klutenplas.

Tours op de Waddenzee

Op donderdag 1 juni is er een Waddensafari bij avond. Een bijzondere vaartocht op het Wad waar zeehonden spotten en vogels kijken centraal staat. Tijdens de Zeehonden vrijlaat tocht op maandag 5 juni zijn opvarenden live getuige van het uitzetten van een aantal gezonde zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving, de Waddenzee.

Voor het merendeel van bovengenoemde tochten en excursies is vooraf reserveren noodzakelijk.

Bezoek voor meer informatie en het volledige programma, tijden en boekingen de website www.zeehondencentrum.nl/het-centrum/pinksteren


Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94A
9968 AG Pieterburen