Lauwersland Online - Werkplein Ability en privacy gaan niet samen

Werkplein Ability en privacy gaan niet samen

In november van 2016 ging Werkplein Ability al eens flink in de fout door ruim 1700 jaaropgaven van cliënten per e-mail te versturen naar één van haar cliënten, maar met ingang van vandaag weten ook de postbodes precies wie een uitkering ontvangt… en welke…

Werkplein Ability, de uitvoeringsorganisatie waar Sociale Zaken en Werk Hoogeland deel van uitmaakt, zegt te streven naar een goede dienstverlening voor alle inwoners in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Blijkbaar heeft men nog niet geleerd van het jaaropgaven-incident van vorig jaar want privacy blijft een hekel punt, zo blijkt.

Wie vandaag een envelop van Werkplein Ability op de deurmat heeft ontvangen, zag vrijwel direct wat de inhoud betrof. In het venster van de envelop was duidelijk te zien dat het een uitkeringsspecificatie betrof, in dit geval van de Algemene Bijstand. Of dit informatie is wat een postbode onder ogen hoort te krijgen??? Nee…

“Iedereen kent iedereen hier in het dorp. Ik ken de postbode, want die woont hier ook in het dorp. “Daar heb je weer zo’n opvreter!”, zie ik haar vanaf nu denken, ook al denkt ze het misschien niet. Vorig jaar lag onze privacy op behoorlijk op straat omdat onze jaaropgaven per mail waren verzonden naar een ontvanger die ze niet hoorde te krijgen. Nooit hebben we er meer iets over gehoord… want het betreft toch alleen maar uitkeringstrekkers, een foutje meer of minder omtrent onze privacy is niet erg blijkbaar.”, aldus een ontvanger.

Of Werkplein Ability ook dit zo maar weer laat passeren? we wachten af. Wilt u een klacht indienen? Dan dient u te wachten tot maandag want de afdeling Sociale Zaken en Werk neemt alleen de telefoon aan op werkdagen tussen 09:00 en 12:30 uur.