Lauwersland Online - Wethouder Van Gelder van De Marne kandidaat wethouder in Leeuwarden

Wethouder Van Gelder van De Marne kandidaat wethouder in Leeuwarden

Vanmiddag om 15:00 uur vindt er in Leeuwarden een persconferentie plaats waarin bekend wordt gemaakt dat wethouder Herwil van Gelder kandidaat wethouder is voor PAL GroenLinks in Leeuwarden.

De gemeente Leeuwarden is met ingang van 1 januari 2018 heringedeeld met een aantal omliggende gemeenten en daarom zal er een nieuw college moeten aantreden. Op 17 januari zal de installatie van het nieuwe college in Leeuwarden plaatsvinden. Pas op dat moment zal de benoeming van Van Gelder definitief zijn en zal hij zijn wethouderschap van de gemeente De Marne verruilen voor dat van de gemeente Leeuwarden. In 2006 is Van Gelder gestart als raadslid en sinds 2010 is hij wethouder in de gemeente De Marne.

“Wethouder worden voor PAL GroenLinks in Leeuwarden is een prachtige kans die ik niet kan laten liggen. Tegelijkertijd kijk ik terug op een mooie en bijzondere periode in De Marne. Ik ben trots op wat we als college en samen met de raad hebben bereikt voor de inwoners en het gebied.”

Vanaf januari 2019 zal de gemeente De Marne samen met de gemeenten Bedum, Winsum en Eemsmond opgaan in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

© Gemeente De Marne