Lauwersland Online - Winnende bedenker "Het Hogeland" laat zeehond vrij

Winnende bedenker "Het Hogeland" laat zeehond vrij

De winnende bedenker van de gemeen­te­naam "Het Hoge­land", de heer Henk Haaijer, liet op eerste paasdag samen met zijn twee zonen een zeehond vrij in zijn natuur­lijke habitat.

Het was de prijs die is verloot onder de beden­kers van de naam van de nieuwe gemeente. De heer Haaijer ontving deze prijs op donderdag 6 april uit handen van burge­meester Koos Wiersma van de gemeente De Marne.

Geweldig

De familie Haaijer stapte zondag­avond in de visse­rij­haven van Lauwersoog aan boord van een boot met de toepas­se­lijke naam Happy Seal. Tijdens de tocht kreeg een aantal zeehonden, die waren opge­vangen door Zeehon­den­cen­trum Pieter­buren, hun vrij­heid weer terug door ze uit te zetten op een zand­bank in de Waddenzee.

"Het was geweldig, we hebben ervan genoten. Het uitzetten van de zeehond was heel bijzonder.", aldus de familie Haaijer.

Als extraatje kreeg de familie een pick­nicktas met streek­pro­ducten mee om de tocht te beleven onder het genot van een hapje en drankje.

Gemeente Het Hogeland

Op dinsdag 28 maart werd bekend dat de nieuwe gemeente waarin de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eems­mond per 2019 opgaan "Het Hoge­land" gaat heten. Uit de inzen­ders van de winnende naam trok burge­meester Marijke van Beek van de gemeente Eems­mond het winnende lot op naam van de heer Haaijer.

Foto: © Linda van Vliet