Lauwersland Online - Winnende bedenker "Het Hogeland" laat zeehond vrij

Winnende bedenker “Het Hogeland” laat zeehond vrij

De winnende bedenker van de gemeentenaam “Het Hogeland”, de heer Henk Haaijer, liet op eerste paasdag samen met zijn twee zonen een zeehond vrij in zijn natuurlijke habitat.

Het was de prijs die is verloot onder de bedenkers van de naam van de nieuwe gemeente. De heer Haaijer ontving deze prijs op donderdag 6 april uit handen van burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne.

Geweldig

De familie Haaijer stapte zondagavond in de visserijhaven van Lauwersoog aan boord van een boot met de toepasselijke naam Happy Seal. Tijdens de tocht kreeg een aantal zeehonden, die waren opgevangen door Zeehondencentrum Pieterburen, hun vrijheid weer terug door ze uit te zetten op een zandbank in de Waddenzee.

“Het was geweldig, we hebben ervan genoten. Het uitzetten van de zeehond was heel bijzonder.”, aldus de familie Haaijer.

Als extraatje kreeg de familie een picknicktas met streekproducten mee om de tocht te beleven onder het genot van een hapje en drankje.

Gemeente Het Hogeland

Op dinsdag 28 maart werd bekend dat de nieuwe gemeente waarin de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond per 2019 opgaan “Het Hogeland” gaat heten. Uit de inzenders van de winnende naam trok burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond het winnende lot op naam van de heer Haaijer.

Foto: © Linda van Vliet