Lauwersland Online - "Wonen en Leven met Textiel" op Landgoed Verhildersum in Leens een groot succes

“Wonen en Leven met Textiel” op Landgoed Verhildersum in Leens een groot succes

Afgelopen weekend vond op Landgoed Verhildersum in Leens het evenement “Wonen en Leven met Textiel” plaats. Vele bezoekers bezochten het evenement, sommigen traditiegetrouw, anderen voor het eerst.

De posters en flyers waren wijd en zijd verspreid, de advertenties en aankondigingen hadden in allerlei kranten en tijdschriften gestaan met op zaterdag een groot artikel in het Dagblad van het Noorden. Op Facebook, Twitter, websites, blogs en radio werd extra aandacht geschonken aan dit evenement.

De tenten waren opgebouwd en de kraampjes stonden klaar. De bezoekers volgden de rode draad over het terrein die hen langs alle activiteiten leidde en lieten zich verrassen door het brede aanbod.

Het weer was bijna te mooi maar gelukkig was het evenement over twee dagen verdeeld en de temperatuur was zondag een stuk aangenamer. De bezoekers maakten er dan ook een fijn dagje uit van en bleven langere tijd. Er was dan ook veel te doen, te ervaren en te genieten.

De kramen van standhouders uit het hele land, met een diversiteit aan technieken en materialen, kregen de volle aandacht. Maar ook de demonstraties, lezingen, presentaties en de speciale rondleidingen door rondleiders in historisch kostuum werden erg gewaardeerd.

In de Borg zorgden firma Wortelboer en de heer Visser voor een verrassende presentatie van “oud en nieuw”. In de tent op het borgterrein presenteerden Tjitske Dijkstra, Renate Martini en Trudi de Kreek hun bijzondere kijk op textiel, interieur en mode. Een eyeopener voor de bezoekers: “zo kan het ook…”. Voor veel plezier zorgde de activiteit “een kind kan de wasch doen…”. En niet alleen kinderen wilden dat wel eens uitproberen, maar ook volwassenen liepen met een juk twee emmertjes water te halen en lieten zich uitvoerig vertellen hoe oma vroeger de was deed. Al met al een informatief onderdeel van dit evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Het Lichtekoor zorgde met Harry van Lier, zangeres Anneke Buikema en een fluitiste door middel van zang en muziek voor extra sfeer en gezelligheid op zaterdag. Op zondag nam een jazzbandje van “Bij Vrijdag” dit voor haar rekening. En natuurlijk kon men in het Museumcafé terecht voor koffie of thee met een lekker “zondagskoekje van eigen bodem” of huisgemaakte soep en een heerlijk broodje.

De organisatie en de standhouders zijn dan ook dik tevreden over het verloop van het evenement en er zijn al weer afspraken en plannen gemaakt voor de volgende editie!