Lauwersland Online - Textieldagen Verhildersum: Wonen en Leven met Textiel

Textieldagen Verhildersum: Wonen en Leven met Textiel

Tijdens de Textieldagen op 27 en 28 mei op Landgoed Verhildersum in Leens staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling.

Van historisch textiel tot de nieuwste mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezighoudt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis.

Het bekende textielweekend op Landgoed Verhildersum is uitgebreid. Met bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën. Over het hele Landgoed bruist het van de activiteiten.

Lauwersland Online - Textieldagen Verhildersum: Wonen en Leven met Textiel

Wandel met een deskundige door de Borg en hoor allerlei wetenswaardigheden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Of ontdek wat een interieurontwerper voor u kan doen. Bekijk oude interieurstukken die na 100 jaar terug zijn op Verhildersum. En ervaar hoe een stoel een gedaanteverwisseling ondergaat of leer welke effecten u met schildertechnieken kunt bereiken…

In de Museumboerderij kunt u ontdekken hoe oude kostuums gemaakt werden. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals “een kind kan de wasch doen…”, waarbij kinderen kunnen ervaren hoe vroeger de was gedaan werd. Ook bij een workshop stempelen kunnen de kinderen aanschuiven.

Lauwersland Online - Textieldagen Verhildersum: Wonen en Leven met Textiel

Bij de Museumboerderij vindt u veel handwerkkraampjes met materiaal, kant en klare producten, enzovoort. Enthousiaste mensen vertellen over hun handwerk, de technieken en patronen en delen graag hun kennis met u. Er zijn veel demonstraties, zoals stipwerk, kantklossen, droog- en nat vilten, nuno vilt, borduren en weven. En schuif aan bij een lezing over damast en leer alles over de was en wasbehandeling in vroeger tijden. Of over zijde in Zuid-Afrika of borduren in Namibië.

Bij het Arbeidershuisje kunt u zien hoe het arbeidersgezin er rond 1900 woonde en werkte. Bij de Borg staan de standhouders met materiaal op het gebied van wonen, styling en lifestyle.

En natuurlijk is er livemuziek, om de feestvreugde te verhogen. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Rust even uit in het Museumcafé met een kop koffie of thee met iets lekkers. Of ga heerlijk lunchen in het grandcafé Korensant Verhildersum.

[hr]

Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 – 571 430

Datum: zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017
Tijd: 10:30 – 17:00 uur
Kosten: er geldt een toeslag van € 1,50 op de normale entreeprijs

Bezoek voor meer informatie de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.