Lauwersland Online - Workshop De podiumangst voorbij in Leeuwarden

Workshop “De podiumangst voorbij” in Leeuwarden

Voor de derde keer organiseert Plan M in Leeuwarden de workshop “De podiumangst voorbij”. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zichzelf presenteert in de breedste zin van het woord. Musici, koorzangers, solisten, sprekers en zelfs sollicitanten kunnen tijdens deze workshop in een kleine groep hun zenuwen leren overwinnen. Aanmelden kan nog via www.ellenbakker.frl.

Bakker werkt vanuit de stelling dat leren omgaan met je eigen zenuwen hoort bij de voorbereidingen van een topprestatie. Het zou heel gewoon moeten zijn. Net als studeren, repeteren en de juiste kleding aanschaffen. Toch denken we van zenuwen vaak dat het er nu eenmaal bij hoort en schenken we er daarom geen aandacht aan. Tijdens de workshop kijken de deelnemers hoe hun podiumangst ontstaat en wat die teweeg brengt. Vervolgens krijgen ze handvatten en coaching om er op een nieuwe, bevrijdende manier mee om te gaan. Met als doel: zelfvertrouwen en (podium)vrijheid. De workshop duurt twee dagdelen en er is tijd en ruimte voor individuele aandacht.

Samenwerking

Ellen Bakker werkt ruim 25 jaar als zelfstandig zangcoach en coacht zowel amateurs als professionals. Naast het zingen heeft ze zich verdiept in de mentale uitdagingen waar musici en sprekers bij optredens mee te maken krijgen. Het is deze kennis die zij in de workshops Podiumangst overbrengt op de deelnemers.

Plan M is een initiatief van Saskia Zoet en Wietske Zoethout, respectievelijk piano- en dwarsfluitdocent. Sinds 2014 bundelen deze enthousiaste vrouwen hun krachten om samen muzikale belevenissen te organiseren. Zo willen ze actieve muziekliefhebbers van alle leeftijden meer kennis en beleving bieden. Dit doen ze graag samen met andere collega’s.

Lauwersland Online - Workshop De podiumangst voorbij in Leeuwarden

[hr]

Plan M
Dirk Boutsstraat 36
8932 CE Leeuwarden

Datum: zaterdag 18 maart 2017
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Kosten: € 55,- per persoon, inclusief lunch (max. 10 deelnemers)

Informatie en aanmelden: www.ellenbakker.frl ; info@ellenbakker.com ; 06 – 5393 3832

[hr]

Ellen Bakker

Ik ben zangdocente, vocal coach, workshopleider, zangeres en liefhebber van mensen en allerlei soorten zang. Op mijn negende ontdekte ik mijn grote passie. Met zingen kon ik mensen raken, laten genieten, iets nieuws laten beleven. Vanaf mijn vijftiende wilde ik daar alles over leren wat ik te pakken kon krijgen. Op het conservatorium kwam daar het lesgeven bij. Eerst alleen omdat het moest, later omdat ik er mijn brood mee kon verdienen. Nog wat later omdat het het allerleukste is om te doen.

Het moment waarop ik me realiseerde hoe mooi het was om mijn kennis en kunde door te geven aan anderen, hoe veel inspiratie het mij gaf om anderen te laten groeien, zorgde voor een grote ommekeer in mijn leven. Ik had mijn drijfveer gevonden.