Lauwersland Online - Workshop Kaarsen maken in Museum Wierdenland

Workshop Kaarsen maken in Museum Wierdenland

De lange, gezellige avonden komen er weer aan. De tijd van veel lichtjes in huis. Lichtjes van bijvoorbeeld kaarsen. Kom op zondag 5 november naar Museum Wierdenland in Ezinge en maak je eigen kaars!

Het gebruik van kaarsen is al heel oud. Vroeger, toen de mensen nog geen elektriciteit hadden, was het de belangrijkste lichtbron in huis. Maar de kaars is nog véél ouder: in Italië werden ze al in de prehistorie gemaakt. Geen kaarsen zoals wij die nu kennen, maar kaarsen gemaakt van een stuk touw dat in olie of vet werd gedoopt.

Op zondag 5 november gaan wij ook kaarsen maken. Niet van touw en olie, maar… van bijenwas! Een kaars voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders. Een kaars voor een beetje licht in de donkere dagen van het jaar.

De workshop Kaarsen maken is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Jongere kinderen mogen ook aan de slag, maar dan onder begeleiding van een volwassene.


Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
telefoon: 0594 – 621 524

Datum: zondag 5 november 2017
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Kosten: € 5,00 | Bezoekers met een Museumkaart: € 2,50 | inclusief entree museum en koffie/thee
Aanmelden: per e-mail via boekingen@wierdenland.nl (voor vrijdag 3 november)

Bezoek voor meer informatie de website www.wierdenland.nl !


Openingstijden en entree

Museum Wierdenland is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van november tot en met maart van 13:00 tot 17:00 uur en van april tot en met oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum is ook geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw is het museum gesloten. Groepen kunnen buiten de openingstijden geboekt worden!

De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bezitters van een Museumkaart hebben gratis toegang!