Lauwersland Online - Workshop STEM voor sprekers en zangers

Workshop “Stem” voor sprekers en zangers

Op zondag 20 november organiseert zangcoach Ellen Bakker in Ternaard een workshop STEM voor iedereen die veel eist van zijn/haar stem en verwacht dat die het altijd doet. Deze keer wordt de workshop geleid door gastdocent Alex Boon.

De deelnemers gaan ervaren hoe het is om hun stem te laten klinken zonder enig sociaal filter, dus volkomen vrij van eisen en wensen. En ze gaan deze keer níét zingen. Aanmelden via www.ellenbakker.frl kan nog tot 17 november.

Wie dag in dag uit zijn/haar stem professioneel gebruikt ontwikkelt gaandeweg allerlei gewoontes wat betreft de klank en de inspanning die het spreken kost. Om die patronen te doorbreken daagt Alex Boon de deelnemers uit met veelal lichamelijke oefeningen, waardoor de stem uit zijn gebaande paden treedt. Met soms verrassende – en af en toe licht hilarische, – gevolgen.

Alex Boon heeft jarenlange ervaring met de stemmen van zeer uiteenlopende sprekers. Niet de wenselijke stem, maar simpelweg de persoonlijke, menselijke stem is daarbij zijn uitgangspunt. Als initiatiefnemer van Rond Je Stem werkt hij voor instellingen en bedrijven, gezelschappen en (beroeps-)verenigingen, als trainer, coach en docent.

Ellen Bakker is vooral bekend van de open zangworkshops, het coachen van individuele zangers en koren, en teambuildingsworkshops bij bedrijven. Boon en Bakker kennen elkaar van hun werk bij de Acteerstudio in Den Haag. Ze delen hun enthousiasme voor de menselijke stem en het bijdragen aan gezond stemgebruik.


BenThuis Ternaard
Nijbuorren 16
9145 RL Ternaard

Datum: zondag 20 november 2016
Tijd: 14:00 – 17:00 uur

Kosten: € 35,00 per persoon inclusief koffie/thee/taart
Aanmelden: via www.ellenbakker.frl of info@ellenbakker.com !


Ellen Bakker

Ik ben zangdocente, vocal coach, workshopleider, zangeres en liefhebber van mensen en allerlei soorten zang. Op mijn negende ontdekte ik mijn grote passie. Met zingen kon ik mensen raken, laten genieten, iets nieuws laten beleven. Vanaf mijn vijftiende wilde ik daar alles over leren wat ik te pakken kon krijgen. Op het conservatorium kwam daar het lesgeven bij. Eerst alleen omdat het moest, later omdat ik er mijn brood mee kon verdienen. Nog wat later omdat het het allerleukste is om te doen.

Het moment waarop ik me realiseerde hoe mooi het was om mijn kennis en kunde door te geven aan anderen, hoe veel inspiratie het mij gaf om anderen te laten groeien, zorgde voor een grote ommekeer in mijn leven. Ik had mijn drijfveer gevonden.