Lauwersland Online - Workshop zangtechniek voor koorzangers

Workshop zangtechniek voor koorzangers

Op zaterdag 8 april organiseert vocal coach Ellen Bakker in Ternaard voor de tweede keer een workshop zangtechniek voor koorzangers.

Ervaren koorzangers die de eerste gemist hebben, kunnen makkelijk instromen in de tweede. Voor relatief onervaren zangers bestaat er de mogelijkheid om in te stromen. De workshop is ook geschikt voor dirigenten. Deelnemers kunnen zich nog opgeven via www.ellenbakker.frl. De groep blijft klein, zodat er tijd is voor individuele aandacht.

Onder zangtechniek vallen alle lichamelijke inspanningen die het zingen makkelijker, leuker en mooier maken. Daarbij komen ook de hersenen aan bod. Het werken in een groep bevordert het begrip en versnelt het oppakken van de nieuwe technieken. In de eerste workshop assisteerden de deelnemers elkaar en leerden ook van elkaars ervaring. De reacties achteraf waren zeer enthousiast.

Ellen Bakker, die dit jaar vijfentwintig jaar in het vak zit, begon als kind met zingen in een koor en heeft daar altijd affiniteit mee gehouden. Ze geeft koorworkshops in binnen- en buitenland, op het gebied van techniek, uitspraak, beleving en uitstraling.


BenThuis Ternaard
Nieuwbuurt 16
9145 RM Ternaard

Datum: zaterdag 8 april 2017
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Kosten: € 30,00 per persoon inclusief koffie/thee/taart

Aanmelden: via www.ellenbakker.frl of 06 – 5393 3832


Ellen Bakker

Ik ben zangdocente, vocal coach, workshopleider, zangeres en liefhebber van mensen en allerlei soorten zang. Op mijn negende ontdekte ik mijn grote passie. Met zingen kon ik mensen raken, laten genieten, iets nieuws laten beleven. Vanaf mijn vijftiende wilde ik daar alles over leren wat ik te pakken kon krijgen. Op het conservatorium kwam daar het lesgeven bij. Eerst alleen omdat het moest, later omdat ik er mijn brood mee kon verdienen. Nog wat later omdat het het allerleukste is om te doen.

Het moment waarop ik me realiseerde hoe mooi het was om mijn kennis en kunde door te geven aan anderen, hoe veel inspiratie het mij gaf om anderen te laten groeien, zorgde voor een grote ommekeer in mijn leven. Ik had mijn drijfveer gevonden.