Lauwersland Online - Wie zingt mee in Bedum op eerste kerstochtend?

Wie zingt mee in Bedum op eerste kerstochtend?

Sinds 1988 is het traditie in Bedum: in alle vroegte loopt een groep mensen samen met muziekvereniging Wilhelmina op eerste kerstochtend al kerstliedjes zingend door Bedum. Initiatiefnemer Tinus Smit roept iedereen op zich ook dit jaar weer aan te sluiten: “De sfeer is ieder jaar weer onbeschrijflijk.”

“Het is even vroeg opstaan, maar wie eenmaal heeft meegedaan, is er volgend jaar weer.”, zegt Tinus Smit. Al ruim 25 jaar coördineert hij de vroege zangtocht door Bedum op eerste kerstochtend. Elk jaar is het weer erg gezellig vertelt hij. “Vorig jaar waren we met een groep van zo’n honderd mensen. En het is opvallend hoe goed de jeugd elk jaar weer vertegenwoordigd is.” Tinus hoopt dit jaar weer op zo veel mogelijk mensen.

Wie mee wil mag op 25 december om 05:45 uur naar Alegunda Ilberi komen. De groep wordt daar in tweeën verdeeld zodat op zo veel mogelijk plekken in Bedum gezongen kan worden. De ene groep gaat “nieuw” Bedum in en de andere groep “oud” Bedum.

De wandeling begint om 06:00 uur en is afgelopen rond 07:45 uur waarna nog een paar liederen gezongen worden voor de bewoners en het personeel van Alegunda Ilberi. Tot slot wordt de groep hier getrakteerd op koffie met krentenbrood.