Zuidhorn volop in actie tijdens NLdoet!

In de gemeente Zuidhorn zijn er 35 klussen aangemeld voor de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Het gaat om klussen waar vrijwilligersorganisaties zelf te weinig vrijwilligers voor hebben of niet aan toekomen.

Met de NLdoet-actie zet het Oranje Fonds vrijwilligerswerk in de spotlights en hoopt dat vele mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale organisaties. Zo kan er tijdens de actie volop geklust worden bij onder andere sport- en buurtverenigingen, jeugdsozen, zorginstellingen, dorpshuizen, zwembaden en speeltuinen.

De actie is zeer geschikt voor vrijwilligers die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met buurtgenoten of een vrijwilligersorganisatie. Naast bedrijven, politieke partijen en groepen vrienden kunnen ook leerlingen, die nog invulling zoeken voor hun maatschappelijke stage, de actie aangrijpen om zich in te zetten. Iedereen is van harte welkom. Organisaties maken er een gezellige klusdag van en de inzet wordt zeer gewaardeerd!

Deelnemers

Korfbalvereniging Zunobri, Dorpsbelangen Den Horn, Tennisclub Oldehove, Zonnehuis Oostergast, IJsvereniging Oosterdeel-Langewold, Plaatselijk Belang Pieterzijl, Vereniging Vrienden van de Hamsterborg, Vereniging Dorpsbelangen Lauwerzijl, Aduarder Tennisclub, Stichting Grijpskerk Gezellig, Stichting Oranjemarkt Zuidhorn, Stichting Buurthuiskamer Aduard, Samenwerkingsschool Noordhorn, OBS De Triangel, Kloostermuseum Sint Bernardushof, Stichting Zwembad Electra, Stichting Dorpshuis Kommerzijl, Schuttersvereniging Zuidhorn, Zwembad de Griffioen, TC West End, Voetbalvereniging OKVC, Vereniging Dorpsbelangen Niehove, SKSG Bengelhuus, Jeugdsoos Thonk, IJsbaanvereniging De Schaats, CBS De Rietstek, Dorpsbelangen werkgroep Jeugdwerk Aduard, Buurtcentrum Avalon, Dierenweide Oldehove, Buurtbewoners Akkerend, Buurtschap Nieuwklap en NNCZ De nieuwe wierde.

Meer informatie

Voor meer informatie over NLdoet of het formuleren van een klus kunt u contact opnemen met Esther Pleizier van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Zuidhorn, bereikbaar via e.pleizier@swgz.nl of telefonisch op 0594 – 504 711.

NLdoet wordt gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018. Kijk voor deelnemende organisaties bij jou in de buurt op www.nldoet.nl !